•Strengere Energienormen bij nieuwe woningen •Sneeuwruimen door klus- en verhuisdienst•Gratis workshop capoeira•Herfstfestijn Windekind•Vacatures Gemeente•Nieuwjaarskaartjes maken met ‘t Kiertje

Strengere Energienormen bij nieuwe woningen
Bij nieuwe woningen waarvoor de stedenbouwkundige vergunning wordt aangevraagd na 31 december 2011, zal een strengere energieprestatieregelgeving van toepassing zijn.
 
Het is aangewezen dat inwoners met bouwplannen tijdig de nodige informatie verzamelen en de dienst ruimtelijke ordening contacteren.
 
 
Sneeuwruimen door klus- en verhuisdienst
Wist u dat u tijdens de winter het pad van de voordeur naar de stoep en de stoep voor het huis sneeuw- en ijsvrij kan laten maken voor de prijs van € 5?
 
Wilt u hiervan gebruik maken? Geef dan nu al uw naam en adres door via het OCMW of PWA.
 
 
Gratis workshop capoeira
Sportdienst Vorselaar organiseert i.s.m. Bibliotheek Vorslaar een workshop Capoeira. Capoeira is ontstaan als een slavendans: een mix tussen dansend vechten en vechtend dansen. U kan lessen volgen of demonstraties bekijken van Mestre Mico Louruz, afkomstig uit Brazilië.
 
De gratis workshop vindt plaats op 17 november vanaf 20u in sportcentrum ‘De Dreef’. De workshop kadert in het project ‘Europalia Brazilië’ met steun van provincie Antwerpen. Iedereen is welkom!
 
 
Herfstfestijn Windekind
Dit weekend vindt er een leuke activiteit plaats die ontbrak in de UiT-kalender op de laatste pagina van Info Vorselaar.
 
Het Oudercomité van Windekind organiseert op zondag 20 november een herfstfestijn. Er kan ’s middags en ’s avonds gegeten worden (kriekjes met balletjes of zwarte pensen met appelmoes) in de lokalen van de middelbare school.
 
De ganse namiddag wordt er ook een grote en een kleine herfstwandeling georganiseerd (uiteraard met ‘bevoorrading’ onderweg).
 
 
Vacatures Gemeente
Er zijn interessante vacatures opengesteld bij het gemeentebestuur. Solliciteer voor 27 november.
 
- Communicatieambtenaar  m/v, sterk in redactie/lay out, 30/38 - niveau B, vervangingscontract: 9 maanden
 
- Administratief assistent(e) grondgebonden zaken m/v, ervaring in Autocad, Arcview of GIS, 38/38 - niveau D, onbepaalde duur
 
- Begeleid(st)er voor Kinderclub De Regenboog m/v, 19/38 - niveau D, onbepaalde duur
 
Ook de vacantverklaringen in de scholengroep van de gemeenteschool kan u op onze website terugvinden.
 
 
Nieuwjaarskaartjes maken met ‘t Kiertje
't Kiertje wil door ontmoeting en allerlei activiteiten mensen uit hun isolement halen. Wij komen elke 1e en 3e donderdag van de maand samen in het Buurthuis van Vorselaar. Op 17 november 2011 kan je mee nieuwjaarskaartjes maken. Er wordt geen bijdrage gevraagd.